Παραγωγός

Παραγωγός  Υπάρχουν 91 προϊόντα.

Υποκατηγορίες

BIANCA VIGNA

Ο οίκος BiancaVigna, είναι σχετικά νέος στον διεθνή χώρου κρασιού, αλλά και από τους λίγους που έχουν καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να εκπλήξει ευχάριστα τους καταναλωτές με την κομψότητα και την ποιότητα των κρασιών του, συνδυάζοντας πάντα την παράδοση με την τεχνολογία. Με αμπελώνες μέσα στην καρδιά του Proseccoμόνο ευοίωνο μπορεί να φαντάζει το μέλλον του οίκου.

BIONDI SANTI

To Brunello di Montalcino, ένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της Ιταλίας και είναι συνώνυμο με την οικογένεια Biondi Santi. Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά του κρασιού που ονομάζεται Brunello ήταν το 1869, όταν ο Clemente Santi κέρδισε τα δύο πρώτα του μετάλλια, στη γεωργική έκθεση του Montepulciano για το κρασί "vino Rosso scelto (Brunello) del 1865". Ο εγγονός του Clemente, ο Ferruccio Santi κληρονόμησε τα κτήματα και το πάθος της οινοποίησης.

Το 1932, το ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας έγραψε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια της Τοσκάνης και για τα κρασιά που δηλώνονται Brunello, η έκθεση ανέφερε ότι: «μια πρόσφατη δημιουργία του Dr. Ferruccio Biondi Santi από το Montalcino.»

Μέχρι τα τέλη του 1960, η παραγωγή της ποικιλίας Brunello ήταν πολύ περιορισμένη και καταναλώνονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Το 1969, ο Πρόεδρος της Ιταλίας Giuseppe Saragat σε επίσημο δείπνο στην ιταλική πρεσβεία στο Λονδίνο, προσφέρει Biondi Santi Brunello 1955, στην Βασίλισσα Ελισάβετ και σε άλλους αξιωματούχους. Το κρασί ήταν μια μεγάλη επιτυχία και το συγκεκριμένο γεγονός επέφερε άρθρα σχετικά με το Brunello του Biondi Santi στις αγγλικές εφημερίδες της εποχής.

Η διεθνής προσοχή ώθησε προφανώς το έντονο ενδιαφέρον στην παραγωγή του κρασιού και έτσι  το 1969 οι αμπελώνες Brunello διπλασιάστηκαν . O οίκος Biondi Santi δικαίως αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, ως «Εφευρέτες του Brunello» και αντικειμενικά, συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών Brunellο. Τα κρασιά που διακρίνονται για τη φινέτσα, τη πολυπλοκότητα. , που συνδυάζουν παράδοση, πρωτότυπες τεχνικές ωρίμανσης και τεχνολογία. Ο οίκος Biondi Santi βρίσκεται στην κορυφή και απολαμβάνει την αναγνωσιμότητα οινολόγων, κριτικών αλλά και απλών καταναλωτών.

BRAIDA

Όλα ξεκίνησαν με τον ψευδώνυμο «Braida»! Ο γιος του  οινοποιού, Giacomo Bologna κληρονόμησε τους δύο αμπελώνες του πατέρα του και το ψευδώνυμο «Braida», από τον προπάππου του. Το 1961 ίδρυσε το μικρό οινοποιείο Braida στην επαρχία Asti στοPiemonte. Ο Giacomo, ήταν παθιασμένος για την δουλειά του και από μικρός  άρχισε να επισκέπτεται τις κλασικές περιοχές της Γαλλίας και να μελετάει τους τρόπους  των μεγάλων Γάλλων οινοπαραγωγών. Είχε μια βαθιά πεποίθηση ότι το χαρακτηριστικό σταφύλι Barbera, που καλλιεργείται στην περιοχή του, θα μπορούσε να  κατατάσσεται στα μεγάλα κρασιά του κόσμου!

Μαζί με την γυναίκα του Anna, μεταβίβασαν στα παιδιά τους Raffaella και Giuseppe, οινολόγοι και οι δύο, την αγάπη τους για το κρασί και την γη. Πλέον, η παράδοση συναντάει την τεχνολογία για να παραχθούν κάποια από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου όπως το Bricco dell’ Uccellone, η Montebruna αλλά και το Il Baciale.

Η εμπειρία, η επιμονή, η αγάπη για την γη και το κρασί είναι τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του οίκου, που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους καλύτερους του κόσμου!

BRUNO ROCCA

O οίκος Bruno Rocca, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ποιοτικής παραγωγής της Ιταλίας με το θρυλικό Barbaresco. Στην πραγματικότητα, ο οίκος πιστώνεται για την μοναδική δημιουργία ήπιων και πιο εύκολα πόσιμων Barbaresco σε ένα στυλ που μπορεί να ανταγωνιστεί με Barolo. Ο Bruno, το 1978 μετά τον θάνατο του πατέρα του ανέλαβε έναν αγρόκτημα οχτώ εκταρίων που βρίσκεται  στο φημισμένο αμπελώνα που ονομάζεται Rabajà, στην πόλη του Barbaresco και έχει την  φήμη ως ο πιο εκλεκτός αμπελώνας για την παραγωγή Barbaresco. Ο οίκος, επίσης κατέχει αμπελώνες στο Neive για την παραγωγή Chardonnay, πλέον οι αμπελώνες του, έχουν επεκταθεί από οχτώ σε δεκαπέντε εκτάρια. Tα τελευταία χρόνια παράγει επίσης  μια εξαιρετική Barbera d’ Asti από σταφύλια αμπελώνων που αγόρασε σχετικά πρόσφατα στην Vinchio, μία από τις καλύτερες περιοχές για Barbera.

Ο Bruno Rocca χαρακτηρίζεται για το  νεωτεριστικό και σύγχρονο στυλ Barbaresco με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών μεθόδων που ενισχύουν την αμπελουργία και την οινοποιία. Έχει πειραματιστεί εκτενώς με διαφορετικούς τύπους οινοποίησης και έχει τελειοποιήσει μια ισορροπία η οποία προωθεί την τεράστια ένταση των φρούτων με βάση την χαρακτηριστική δομή στο Piedmont και συνετή χρήση της βελανιδιάς. Επίσης, τα Κρασιά του, έχουν έντονη πολυπλοκότητα, είναι αρωματικά και φημίζονται για την εξαιρετικά εκλεπτυσμένη κομψότητα σε εμφάνιση, οσμή και γεύση πραγματικού Nebbiolo!CHATEAU MIRAVAL

Ο οίκος Chateau Miraval, γεννήθηκε από την συνεργασία του διάσημου ζευγαριού Brad Pit & Angelina Jolie και της θρυλικής οικογένειας οινοποιών Perrin, που παράγουν εδώ και δεκαετίες από τα πιο εκλεκτά κρασιά παγκοσμίως. To Chateau Miraval, είναι μία ιδιωτική κοιλάδα στην αρχαία πόλη της Correns -  καλύπτει 500 εκτάρια γης στην καρδιά της Προβηγκίας, στη Ν. Γαλλία. Το μεγαλοπρεπές κάστρο περιβάλλεται από αρχαία δάση, ελαιώνες, αμπελώνες και άφθονη παροχή νερού που σε συνδυασμό με το όμορφο κλίμα της Προβηγκίας χαρακτηρίζεται ως μια μαγευτική όαση.
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 350 μέτρων και έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν  ηλιόλουστες μέρες και δροσερές νύχτες, φέρνοντας τη φρεσκάδα και την ισορροπία στα κρασιά.

Τα αμπέλια, έχουν καλλιεργηθεί με βιολογικό τρόπο για πολλά χρόνια και είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Τα κρασιά εμφιαλώνονται στο οινοποιείο Famille Perrin, όπου έχει εγκατασταθεί η πιο σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης με ποιοτικές παραμέτρους,απαραίτητες-  ειδικά για τα ροζέ κρασιά.

Στόχος του οίκου είναι η παραγωγή εξαιρετικών κρασιών με ολοκληρωμένο σώμα και μοναδική γεύση. Ήδη από την πρώτη κιόλας χρονιά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις καταναλωτών και γευσιγνωστών με βαθμολογίες που ξεπερνούν το 89/100. Ο οίκος Miraval συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους οίκους της Γαλλίας

CHATEAU PERDIGNAS

Δύσκολη υπόθεση είναι να καταφέρεις να βρεις ένα Bordeaux που να διαθέτει τα χαρακτηριστικά και την κομψότητα της περιοχής σε λογική τιμή … αλλά όχι ακατόρθωτο αφού η οικογένεια του Vincent Gauthier και μια ισχυρή ομάδα αφοσιωμένων και ταλαντούχων οινοποιών, είναι υπεύθυνη για την περίπτωση του Chateau Pertignas. Αυτό το εξαιρετικό κόκκινο κρασί  καλλιεργείτε σε ιδιόκτητους αμπελώνες του κάστρου,
που βρίσκεται στο Entre-Deux-Mers, μια σχετικά μεγάλη περιοχή του Bordeaux, μεταξύ των ποταμών Dordogne και Garonne. Το κάστρο  διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ζύμωσης και συνδυάζει και σέβεται με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση.

Ο οίκος από το 1998 με έμφαση στην αυθεντικότητα, και την ποιότητα αλλά και με περίσσια γνώση παράγει το εξαιρετικό Bordeaux, Chateau Pertignas Superieur που απολαμβάνει την αναγνωσιμότητα των καταναλωτών αλλά και των κριτικών. Τα κρασιά του οίκου είναι τοπικά που ωριμάζουν με ειδικές τεχνικές, και εύκολα μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις νότες μπαχαρικών και φρούτων που μπερδεύονται με μαεστρία.

CANTINE PIROVANO

Ένας αιώνας ιστορίας, ένα πάθος που πέρασε από γενιά σε γενιά , μία φίρμα που κατάφερε να παράγει ποιοτικά κρασιά συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία. Ο οίκος Pirovano εξελίσσεται καθημερινά προσφέροντας στους καταναλωτές διαφορετικές ποικιλίες κρασιών. Το Pinot Grigio και το Sangiovese του οίκου, φιγουράρουν ανάμεσα στα καλύτερα του είδους

DOMAINE DE LA CROIX

ΤοDomaine de La Croix, ιδρύθηκε το 1882. Η ιδιοκτησία καλύπτει 180 στρέμματα, εκ των οποίων τα 100 στρέμματα είναι αμπελώνες  που κατεβαίνουν προς τη θάλασσα.

Χάρη στο ιδιαίτερο κλίμα αλλά και στα ευλογημένα εδάφη,  τα αμπέλια του Κτήματος παράγουν ποικιλίες χαρακτηριστικές της περιοχής της Côtes de Provence. Οι βελτιώσεις που έγιναν σε αυτή τη δεκαετία, διασφάλισαν υψηλής ποιότητας κρασιά. κατακτώντας αρκετά βραβεία και τις υψηλότερες θέσεις στην βαθμολογία, με τα υπέροχα Irresistible, Eloge Rose, και Eloge Blanc. Σημαντική επίσης,  είναι και η συνεργασία του οίκου με τον διάσημο οινολόγο Michel Rolland  που είναι παρών κατά τη στιγμή της φύτευσης, της συγκομιδής αλλά και στην διαδικασία οινοποίησης.

DOMAINE SAINTE MARIE

Η ιστορία του Κτήματος Sainte-Marie χρονολογείται από τον 18ο αιώνα (XVIII). Το 1884, μια επιδημία φυλλοξέρας έπληξε ολόκληρη την περιοχή και σταμάτησε ως εκ θαύματος στο κτήμα. Σε αναγνώριση  ένα άγαλμα της Παρθένου Sainte Marie χτίστηκε, δίνοντας το όνομά του στο κτήμα. Από τότε, πολλές γενιές  αμπελουργών έχουν καταφέρει να παράγουν κρασιά  υψηλής ποιότητας, τα οποία τα συναντάμε στα κορυφαία εστιατόρια, ειδικά των καλοκαιρινών προορισμών σε φιάλες, κανονικές αλλά και σε  magnum (1,5 λτ.) και jeroboam (3 λτ.).

Το κτήμα απέχει 15 χλμ από το Saint Tropez και ο αμπελώνας  εκτείνεται σε 40 εκτάρια. Η καλλιέργεια των αμπελιών πλέον μετετράπη σε βιολογική.

Τα κρασιά του οίκου είναι από τα πιο ντελικάτα, ισορροπημένα και εύγευστα ροζέ της περιοχής. Όμως και τα λευκά κρασιά του οίκο, θεωρούνται κορυφαία!

DOMAINE VINCENT DAMPT

Η οικογένεια Dampt έχει μια μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιών. Ο Vincent, μεγάλωσε στον κόσμο του κρασιού και αποφάσισε να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση. Παρακολούθησε από την ηλικία των 14 ετών, μαθήματα στην καταξιωμένη σχολή του Beaune. Πέρασε κάποιο χρόνο για εξάσκηση στην αμπελουργική περιοχή Jura καθώς και στον οίκο Olivier Leflaive στο Puligny-Montrachet. Κατόπιν μετακόμισε  στην Νέας Ζηλανδία

στην περιοχή Marlborough, μια εμπειρία η οποία του έδωσε μια εντελώς διαφορετική προοπτική και διεύρυνε την προσέγγισή του στην οινοποίηση.
Το 2002 ο Vincent, επέστρεψε και άρχισε να δουλεύει με τον πατέρα του ως οινοποιός. Το 2004 κληρονόμησε μερικά μικρά αγροτεμάχια των αμπελώνων, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να δημιουργήσει τη δική του περιουσία και να κάνει κρασιά με το όνομά του.  H  επιτυχία ήταν τεράστια αφού κατάφερε να δημιουργήσει κρασιά που απολαμβάνουν τις εξαιρετικές κριτικές των ειδικών και των καταναλωτών.

VIGNAIOLO FANTI

Η ιστορία των οινοποιών της οικογένειας Fanti, ξεκινάει από στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα κοντά στις Δολομιτικές Άλπεις, στο λόφο Pressano, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Adige, βόρεια του Trento. Η περιοχή είναι ιστορικά γνωστή για την ποιότητα του εδάφους, το  υψόμετρο (300-500 m) και το κλίμα.

 Η τέχνη της οινοποίησης του κρασιού αρχίζει να περνάει από πατέρα σε γιο και το 1972 ξεκινάει  η πρώτη εμφιάλωση. Η ιδέα ήταν  η περαιτέρω ενίσχυση των σταφυλιών Nosiola, τα οποία είχαν ξεκινήσει να εξαφανίζονται. Από το 1991 μέχρι και σήμερα η οινοποίηση και η φροντίδα των αμπελώνων έχουν ανατεθεί στον  Alessandro Fanti, γιο του Ιωσήφ, που διαθέτει την ικανότητα να διαχειρίζεται όλες τις εργασίες από το αμπέλι ως το κελάρι,  γνωρίζοντας καλά την τέχνη της οινοποίησης και με γνώμονα  την παράδοση, δημιουργεί κρασιά  που χαρακτηρίζονται για την κομψότητα τους.

Η έκταση κάθε αμπελώνα είναι περίπου τέσσερα στρέμματα που φυτεύονται οι ακόλουθες ποικιλίες: Nosiola, Chardonnay, Manzoni Bianco και Teroldego, Merlot, Cabernet Franc και Sauvignon. Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο  ο οίκος παράγει περίπου 19.000 φιάλες συνολικά.  Η διαχείριση του αμπελώνα γίνεται με γνώμονα την βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια.

Για τον οίκο Fanti, στόχος είναι να εξακολουθήσει να παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας παλιές γεωργικές πρακτικές θεμελιώδους σημασίας, για την βελτίωση της ποιότητας των σταφυλιών. Αυθεντικότητα, φρεσκάδα, ζωντάνια, απίθανα αρώματα και εξαιρετική γεύση είναι όσα μπορεί κανείς να διακρίνει στα κρασιά Fanti.

 

LUCA BOSIO

Οι Αμπελώνες του Luca Bosio, βρίσκεται στο κέντρο του Langhe ανάμεσα στους λόφους στην καρδιά του Piedmont. O οίκος διαθέτει 60 στρέμματα αμπελώνων σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και η αγροτική παράδοση συνυπάρχουν.
Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1967 και πλέον διοικείται από την Τρίτη γενιά. Ο  Luca Bosio καθηγητής οινοποιίας στο πανεπιστήμιο, εργάζεται με την οικογένειά του ακούραστα για να διατηρήσουν την οικογενειακή παράδοση. Ο Luca Bosio έφερε ένα κύμα φρεσκάδας και πρωτοτυπίας, στην ήδη επιτυχημένη πορεία του οίκου με καινοτόμες και προοδευτικές ιδέες του και κάτω από τη συνεχή υποστήριξη της οικογένειας, η εταιρεία έχει ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό τόσο για την ποιότητα όσο και για την μοναδική σχέση ποιότητας- τιμής!

 

 

QUERCIABELLA

Ο οίκος Querciabella ιδρύθηκε το 1974 και από τότε απολαμβάνει την αναγνώριση των πιο απαιτητικών κριτικών και καταναλωτών για την εξαιρετική ποιότητα και γκάμα βιοδυναμικών οίνων, μέσα στους οποίους βρίσκεται το Batar, το ChiantiClassico και η Mongrana. Χάρη στο όρμα και την ηγεσία του SebastianoCossiaCastiglioni ο οίκος έχει καταφέρει να συνδυάζει την παράδοση με την προνοητικότητα για να παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον.

PRA

O Graziano PRA έχει αφιερώσει τη ζωή του, στην αμπελουργία και στην οινοποίηση, στα αρχαία μαύρα χώματα της Monteforte d'Alpone στην αμπελουργική ζώνη στο Veneto, στην καρδιά της περιοχής DOC Soave Classico. O ίδιος είναι λάτρεις του κρασιού ξεκίνησε να ασχολείται με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία  garganega.

Ασυμβίβαστος,  στην αναζήτησή του για την ποιότητα, όλα τα κρασιά του, χαρακτηρίζονται για την φινέτσα και την κομψότητα, με διακριτική παρουσία των μετάλλων. Ο  Graziano Prà, θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πολύ λίγους παραγωγούς κρασιού παγκόσμιας κλάσης κρασί Soave Classico και εξαργυρώνει την  επιτυχία του.

Άνθρωπος που έλκεται από προκλήσεις ανέπτυξε επίσης τον αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας La Morandina, με σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ερυθρών κρασιών όπως του Valpolicella Superiore, Superiore Ripasso και Amarone που χαρακτηρίζονται για την αυθεντικότητα και την ένταση. Κρασιά που κέρδισαν γρήγορα διεθνώς όχι μόνο τις εντυπώσεις των καταναλωτών και κριτικές ειδικών αλλά και πολλά βραβεία, κυρίως το Amarone.

 

Επίσης, κατάφερε να αποκτήσει διεθνή φήμη και για τις μικρές οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως Colle Sant'Antonio και το  Monte Grande  μικρά κύρους cru στις αμπελουργικές ποιοτικές περιοχές.

Ο Graziano Prà έχει τη διαχείριση του οινοποιείου από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, μαζί με τα αδέλφια Sergio και ο Flavio, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους και του παππού τους. Η φιλοσοφία του οίκου βασίζεται  στο «να είσαι αληθινός στη γη» και να συμπεριφέρεται στα αμπέλια με αγάπη, σεμνότητα και προσοχή.
Το  όραμα του για τη γεωργία είναι: σεβασμός για το περιβάλλον, την εφαρμογή των λιγότερο επεμβατικών πρακτικών στο οινοποιείο, τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας  σταφυλιών και ένα εγγυημένο προϊόν για τους καταναλωτές.MASCIARELLI

Από το 1981 ο οίκος Masciarelliέχει καταφέρει να παράγει με απόλυτα φυσικούς τρόπους εξαιρετικά κρασιά διαφορετικών ποικιλιών , δίνοντας βάση στην παράδοση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα εξαιρετικά “GianniMasciarelli” και “MarinaCvetic” μαρτυρούν τον φυσικό τρόπο παραγωγής τους αφού σε κάθε ένα από αυτά έντονα αρώματα και διαφορετικές νότες μεταλλικότητας κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε γουλιά.

TENUTE NEIRANO

O οίκος Tenute Neirano εδώ και δεκαετίες παράγει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ωρίμανση των σταφυλιών. Πρόσφατα ο οίκος πρόσθεσε ακόμη μία νέα μονάδα παραγωγής, για την διασφάλιση της άριστης ποιότητας των κρασιών του. Στο portfolio του οίκου ανήκουν πολλά από τα αφρώδη κρασιά της Ιταλίας, που έχουν βραβευτεί για την γεύση και την ποιότητά τους.

VINICOLA TOMBACCO

“O χαρακτήρας του κρασιού χαρακτηρίζεται πάνω από όλα από το έδαφος, το κλίμα αλλά και την γεολόγική σύνθεση όπου τα σταφύλια μεγαλώνουν” . Αυτό είναι το μοτό του οίκου που από τις αρχές του 20ου αι. παράγει εξαιρετικά κρασιά με μόνο στόχο την ικανοποίηση του ουρανίσκου των καταναλωτών. Παράδοση και νέες τεχνολογίες συνδυάστηκαν και πλέον ο οίκος έχει καταφέρει να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους.

STONY CAPE

Η Νότια Αφρική είναι από τις παλαιότερες οινοποιητικές χώρες στον κόσμο και αποτελεί την 7η χώρα σε παραγωγή στον κόσμο τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.  Η εντυπωσιακή και κατακόρυφη σχεδόν ανοδική ποιοτική πορεία και η σημαντική αύξηση των εξαγωγών των Νοτιοαφρικανικών κρασιών ξεκίνησε στα τέλη του 20ου αιώνα. Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την βαθμιαία αλλαγή της φυσιογνωμίας των κρασιών, που από έντονα επηρεασμένα από το Ευρωπαϊκό στυλ, άρχισαν να στρέφονται σιγά-σιγά προς το πιο πληθωρικό και εντυπωσιακό στυλ κρασιών του Νέου Κόσμου.

Η περιοχή του Western Cape,  χαρακτηρίζεται από έντονη ηλιοφάνεια και ξηρή ζέστη, παράλληλα όμως ενισχύεται από την ωφέλιμη επιρροή της θάλασσας αφού η περιοχή γειτνιάζει με τον Ατλαντικό και με τον Ινδικό ωκεανό. Αυτός ο τύπος κλίματος δίνει στα κρασιά ένα χαρακτηριστικό, αρκετά “φωτεινό” και “θερμό” στυλ. Η πιο δημοφιλής λευκή ποικιλία και συνώνυμη της Ν. Αφρικής είναι το  Chenin Blanc ενώ στις ερυθρές ποικιλίες είναι το Pinotage που θεωρείται η εθνική ερυθρή ποικιλία σταφυλιού και προέρχεται από την διασταύρωση Pinot Noir και Cinsault.

TALAMANCA

H αμπελοοινική ιστορία της Χιλής είναι πολύ παλιά χάρη στη σχέση με τους Ισπανούς αποίκους.  Η Χιλή είναι μέρος ευλογημένο και διαθέτει όλες τις ευνοϊκές προϋποθέσεις για την ύπαρξη αμπελουργίας και οινοποιίας υψηλής ποιότητας και για εδαφολογικούς λόγους αλλά και χάρη στην ευνοϊκή επίδραση της τεράστιας οροσειράς των Άνδεων στα Ανατολικά σε συνδυασμό με τις αύρες του Ειρηνικού ωκεανού στα Δυτικά. Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της,  κάνουν τους αμπελώνες να δίνουν ένα προφίλ Μεσογειακού τύπου με χαρακτηριστικά που κυμαίνονται μεταξύ Bordeaux και Νότιας Ισπανίας.

Η Αναγέννηση του οινικού τοπίου της χώρας άρχισε μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και βοηθήθηκε πολύ από το γεγονός ότι η Χιλή ακολουθούσε ανέκαθεν το Γαλλικό μοντέλο αμπελουργίας και οινοποιίας. Η προτίμηση προς τις διεθνείς ποικιλίες σταφυλιού κυρίως Γαλλικής προέλευσης είναι πλέον σαφής και η Χιλή είναι διάσημη χάρη στο Sauvignon Blanc και στο Merlot.

OLIVIER LEFLAIVE

Οι οικογένεια Leflaive, έχει τις ρίζες της στο Puligny Montrachet από το 1717. Το 1984 ο Olivier Leflaive ξεκίνησε τη δική του εταιρεία. Το 1988, προσλαμβάνει τον ταλαντούχο οινοποιό Franck Grux, o οποίος  εξακολουθεί να κατέχει αυτό το ρόλο έως και σήμερα.  Η επιτυχία ήρθε γρήγορα αφού τα κρασιά του οίκου Leflaive, χαρακτηρίστηκαν ως το σήμα κατατεθέν της κομψότητας!

Ο οίκος σήμερα κατέχει 17 εκτάρια γης που καλύπτουν μερικές από τις πιο εκλεκτές ονομασίες της Βουργουνδίας, συμπεριλαμβανομένων Puligny-Montrachet, Meursault, και Chassagne-Montrachet, Batard-Montrachet και αγοράζει σταφύλια και από άλλες περιζήτητες περιοχές. Το πλεονέκτημα του Leflaive είναι κάθε κρασί «ζυμώνεται» ξεχωριστά και στη συνέχεια συνδυάζει επιδέξια τα διαφορετικά κρασιά για να δημιουργήσουν εξαιρετικά παραδείγματα του τύπου τους σε πολύ λογικές τιμές.

 

LA VIEILLE FERME

Από το 1970, ο οίκος La Vieille Ferme παράγει αυθεντικά, ειλικρινή και γευστικά κρασιά εκλεκτής ποιότητας, τα οποία φιγουράρουν σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και μπαρ του κόσμου, τα La Vieille Ferme έχουν αναγνωριστεί για την εκπληκτική ποιότητα και την μοναδική σχέση ποιότητας τιμής διεθνώς.

 Ο Jean Pierre Perrin,  όταν επέλεξε να παράγει μια οικονομική , απλή Ρον  (cotes de phone) χρησιμοποίησε τις ίδιες ποικιλίες σταφυλιών με εκείνες που φυτεύονται και στους αμπελώνες  της  οικογένειας Château de Beaucastel, σε παρόμοιες αναλογίες και με μια παρόμοια διαδικασία οινοποίησης. Το αποτέλεσμα ήταν μια άμεση επιτυχία τόσο στη Γαλλία και μια συντριπτική αποδοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες με διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς που αναγνωρίζουν μέχρι σήμερα τα κρασιά του οίκου La Vieille Ferme για την σταθερή άριστη ποιότητα και την αξία του χαρακτήρα και του στυλ σύμφωνα με την κληρονομιά Beaucastel.

FAMILE PERRIN LES CRUS...

H Οικογένεια Perrin, αποτελεί εδώ και δεκαετίες την σημαντικότερη της κοιλάδας της Ρον (Rhône Valley ). Με την ίδια εμπειρία και το ίδιο πάθος διευρύνει την γκάμα της διατηρώντας το στυλ, τα χαρακτηριστικά και την κληρονομιά του θρυλικού Château de Beaucastel. Η οικογένεια υπερηφανεύεται για την επιτυχία των κρασιών της σειράς Les Crus, χρησιμοποιώντας βιολογική και βιοδυναμική προσέγγιση στην καλλιέργεια των αμπελώνων. Η άριστη γνώση της τέχνης και η ξεχωριστή ποιότητα προσέφεραν αυτά τα μοναδικά κρασιά που χαρακτηρίζονται για τη φινέτσα, τη φρεσκάδα και τα μοναδικά αρώματα του νότου.

H σειρά «Les Sinards» είναι το άλλο Châteauneuf της οικογένειας Perrin! Κυρίως, παράγεται από τους νέους αμπελώνες του Beaucastel αλλά και από τους νέους ιδιόκτητες αμπελώνες του οίκου δυτικά του Beaucastel, στην κοινότητα της Orange.  Το αποτέλεσμα είναι ένα κλασικό Chateauneuf-du-Pape, διατηρώντας το στυλ, τα χαρακτηριστικά και την κληρονομιά του θρυλικού Château de Beaucastel.

CHATEAU DE BEAUCASTEL

H ιστορία του Beaucastel, ξεκινάει στα μέσα του 16ου αιώνα. Το Chateau Beaucastel, βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Perrin από το 1909. Από τότε τέσσερις γενιές οινοποιών της οικογένειας έχουν συμβάλει στη λειτουργία και την διατήρηση της περιουσίας.

 Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή του Châteauneuf-du-Pape, η οποία είναι η πιο ιστορική και σημαντική οινοποιητική περιοχή της Γαλλίας και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ροδανού. Η μετάφραση της ονομασίας σημαίνει «Ο νέος πύργος του Πάπα». Τον 14ο αιώνα μεταφέρθηκε η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την Ρώμη στην περιοχή της Avignon ανάμεσα στους αμπελώνες του Châteauneuf-du-Pape. Η περιοχή ήταν εύφορη και το έδαφος είχε δυναμική για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Τα κρασιά του Châteauneuf-du-Pape, έγιναν επίσημα τα κρασιά των Παπικών γευμάτων και τα αποκαλούσαν τα «Κρασιά του Πάπα» χαρίζοντας κύρος και αναγνώριση που διατηρείτε μέχρι σήμερα.

Από το 1964 το σύνολο των καλλιεργειών λειτουργεί με αυστηρά βιολογικές αρχές, ανκαι αυτό δεν αναγράφεται στην ετικέτα και παράγουν τα μακροβιότερα κρασιά του Ροδανού. Χρησιμοποιώντας και τις 13 ποικιλίες σταφυλιών που επιτρέπονται (8 κόκκινα και 5 λευκά)  .

Τα κρασιά του οίκου έχουν βραβευτεί με 100 πόντους από τον Robert Parker για πέντε διαφορετικές χρονιές, διατηρώντας τόσο το κύρος όσο και την μεγάλη συμπάθεια των  συλλεκτών.

HENRI GIRAUD

Η ιστορία του οίκου ξεκινάει από τον 17ο αιώνα, όπου η οικογένεια Hemart εγκαταστάθηκε στην πόλη Ay της Καμπανίας, ξεκινώντας την παραγωγή σαμπάνιας. Μετά από 12 γεννιές παραγωγών, η οικογένεια Giraud , με πάθος για το κρασί, συνεχίζει να παράγει τις πλέον γνωστές για την εξαιρετική τους ποιότητα, σαμπάνιες Henri Giraud. Η οινοποίηση κάθε σαμπάνιας είναι περίπλοκη και απαιτεί εμπειρία και τεχνογνωσία, γι’ aυτό και η σαμπάνια του οίκου παράγεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου αφήνονται για να αναπτύξουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Μετά την ωρίμανσή τους, αφήνονται σε δρύινα βαρέλια, φτιαγμένα από το τοπικό δάσος της Argonne. Ο Claude Giraud έχει δηλώσει πως «δεν υπάρχουν μεγάλα κρασιά στην ιστορία της οινοποίησης, χωρίς μεγάλα δάση». H σαμπάνια Henri Giraud θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους οίκους στον χώρο, λανσάροντας εξαιρετικής ποιότητας σαμπάνιας , σε στυλιστικά υπέροχες φιάλες, οι οποίες συνοδεύουν κάθε παγκόσμιο luxury event αλλά και επιδείξεις μόδας, όπως εκείνη του Yves St. Laurent.
Ο οίκος Henri Giraud, περιγράφεται από τον κορυφαίο κριτικό Robert Parker ως «το καλύτερο σπίτι Σαμπάνιας που ο κόσμος δεν γνωρίζει». Ο λόγος είναι ότι μέχρι το 1990, οι σαμπάνιες του οίκου, πωλούνταν απευθείας στους απαιτητικούς και καλά ενημερομένους ιδιώτες πελάτες.

ανά σελίδα

Κίτρινο χρώμα του άχυρου, με άρωμα από μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, λάιμ και εσπεριδοειδή. Σύνθετο μπουκέτο από αρώματα μελιού, βουτύρου, κεριού, κερήθρας, καραμέλας, καφέ και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Απόλυτα ισορροπημένο, φρουτώδες, δροσιστικό και φίνο!

0 Σχόλιο(α)
12,92 €
Σε απόθεμα

Το Pinot Grigio του οίκου Cantine Pirovano είναι ένας λευκός Ιταλικός οίνος με απαλό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Ευχάριστα αρώματα με φρουτώδη χαρακτήρα και νότες μελιού. Γεύση βελούδινη και αρμονική. Μέτρια οξύτητα, ελαφρύ, με φρουτώδη και έντονα ανθικό χαρακτήρα. Νότες από μήλο, αχλάδι, εσπεριδοειδή καθώς και αναμνήσεις από αγριολούλουδα....

0 Σχόλιο(α)
8,12 €
Σε απόθεμα

Ένα εξαιρετικό λευκό κρασί από την κοιλάδα του Ροδανού, το οποίο έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των κρασιών σε όλο τον κόσμο τόσο λόγω της γεύσης του αλλά και για την τιμή του. Χρώμα έντονο κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Μύτη με αρώματα από λευκό ροδάκινο, λευκά λουλούδια, φουντούκι και πεπόνι. Στόμα μαλακό, αρωματικό και κομψό.

0 Σχόλιο(α)
2,71 €
Σε απόθεμα

Το Gianni Masciarelli Montelpuciano είναι ένα ερυθρό κρασί από το Abruzzo της Ιταλίας με βαθύ κόκκινο χρώμα,  έντονο, περίπλοκο αλλά κομψό μπουκέτο, και γεύση από φρούτα όπως τα κόκκινα μούρα και τα κεράσια και αρώμα βιολέτας με μία υπόνοια καπνού. 

0 Σχόλιο(α)
15,97 €
Σε απόθεμα

Το Pra Otto Soave είναι ένας λευκός Ιταλικός οίνος με ελκυστικό λεμονί χρώμα, φρέσκια λουλουδένια μύτη με ώριμα αχλάδια και νότες καπνού. Αρώματα από γιασεμί είναι ιδιαίτερα εμφανή μαζί με αρώματα λευκών φρούτων (ροδάκινο & βερίκοκο). ¨Ομορφη υφή και ζουμερό στον ουρανίσκο. Μεσαίο σώμα , υπέροχα γευστικό με υπαινιγμούς φουντουκιού και μεταλλικό φινίρισμα.

0 Σχόλιο(α)
19,62 €
Σε απόθεμα

Το Traditional Rose είναι ένας ροζέ ξηρός Γαλλικός οίνος με  χαρακτηριστικό απαλό ροζ χρώμα του σολομού.Τα μοναδικά αρώματα φρούτων και οι νότες των μπαχαρικών, δημιουργούν μία φινετσάτη, έξυπνη και ομαλή παλέτα. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία κρασιά της Νότιας Γαλλίας.

0 Σχόλιο(α)
20,02 €
Σε απόθεμα

To Stony Cape, Chenin Blanc είναι ένα λευκό κρασί από την Νότια Αφρική με ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Φρέσκο, απαλό, και φρουτώδες άρωμα με νότες εσπεριδοειδών και καβουρδισμένου αμύγδαλου. Μεσαίο σώμα, ξηρό, κομψό κρεμώδες με ένα πολύ φρέσκο και καθαρό φινίρισμα που δείχνει μία καλά ισορροπημένη μεταλλικότητα και οξύτητα.

0 Σχόλιο(α)
8,79 €
Σε απόθεμα

To Talamanca merlot είναι ένας ερυθρός οίνος από την Χιλή με έντονο πορφυρό χρώμα που αναδύει αρώματα μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού, και ώριμων φρούτων. Έντονα αρωματικό με ώριμα κόκκινα φρούτα και πικάτικα στοιχεία που συνυπάρχουν αρμονικά. Σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ αλλά ισορροπημένο με μεταξένιες τανίνες, πλούσιο και ευγενές.

0 Σχόλιο(α)
8,79 €
Σε απόθεμα
Sale!

To Solicello Moscato είναι ένα αφρώδες κρασί από το Asti της Ιταλίας με κίτρινο χρώμα του άχυρου, με άρωμα εσπεριδοειδών, λάιμ, ροδάκινο και βερίκοκο, όπως επίσης και νότες λουλουδιών. Ακαταμάχητη, γλυκειά γεύση με αρώματα πορτοκαλιού, λάιμ, ακακίας, φασκόμηλου, λουλουδιών, ροδάκινου και βερίκοκου. Ισορροπημένο με λεπτή, σαγηνευτική και απαλή γλυκύτητα. 

0 Σχόλιο(α)
10,15 €
Σε απόθεμα

To Caruso Rosso του οίκου Vinicola Tombacco είναι ένας ερυθρός, ημίξηρος Ιταλικός οίνος με βαθύ κόκκινο χρώμα με βιολετί ανταύγειες και έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά. Βελούδινη, αρμονική γεύση με ωραία αρώματα και νότες κόκκινψν μούρων, σταφίδας και φράουλας με υπαινιγμούς βατόμουρων και μπαχαρικών. Πλούσιο τελείωμα.

0 Σχόλιο(α)
5,05 €
Σε απόθεμα

To La Croix Irresistible Cru Classe είναι ένα στρογγυλεμένο ροζέ κρασί από την Ν. Γαλλία , με φρέσκο και αρωματικό μπουκέτο, μεταξένιο και φρουτώδες στόμα, και απαλό ειλικρινή και καθαρό τελείωμα.

0 Σχόλιο(α)
21,65 €
Σε απόθεμα

Όμορφο λευκό κρασί από τη διάσημη ζώνη του Chablis, από έναν από τους διασημότερους παραγωγούς της. Οι νότες πράσινου μήλου κυριαρχούν σε αυτό το κρασί με το δροσερό άρωμα που σου αφήνει μία μεταλλικότητα από εσπεριδοειδή και φρούτα στο τελείωμά του. Καλοφτιαγμένο, με εξαιρετική ισορροπία οξέων και απολαυστική επίγευση.

0 Σχόλιο(α)
22,32 €
Σε απόθεμα
Προβάλλονται 1 έως 12 από 91 προϊόντα

Ενημερωτικό δελτίο